Proiecte Valchromat

Colecția Elysian

Inspirată de puterea zeilor greci, colecția Elysian este compusă din modele geometrice și abstracte care au fost create cu dragoste și pasiune pentru arta de perete 3D.

Nucleul și esența acestei colecții s-a născut pe baza frumuseții combinării efectelor de design profund sculptate în 4 straturi diferite de Valchromat cu exclusivitatea fiecărui strat cu culori diferite, creând un produs final surprinzător și distinct.

Toate piesele de artă de perete sunt finisate și șlefuite manual, precum și un strat de lac extra lucios este aplicat manual pentru a da viață culorilor.

Magazinul de artă din lemn este mândru de opera noastră de artă, deoarece totul este unic și nu este văzut nicăieri altundeva.

Magazinul Nike

PetProject

Brandul PetProject s-a născut în 2018 în Lituania. Ideea de a produce case moderne a venit din dragostea față de animale, lemn și inovație. Valchromat a fost alegerea perfectă, deoarece este ecologic și este un material de înaltă calitate.

PetProject combină mai multe culori de Valchromat. Pentru finisare a fost folosită ceara naturală de albine.

Casele sunt tăiate prin CNC și apoi produse manual. Fiecare element este exclusiv și unic, creând modele unice care durează mult.

Model modern, linii elegante, stil simplu, ușor și modern, produs în 3 dimensiuni diferite, potrivit pentru câinii foarte mici, mici și mijlocii.

Model unic, cu motive tipice arhitecturii lituaniene lângă mare. Acest model combină autenticitatea și modernitatea în același timp. Acest model este realizat într-o singură dimensiune, perfect pentru câinii foarte mici și mici.

Exclusivitatea, sustenabilitatea și modernitatea sunt esența stilului acestor proiecte.

Panouri decorative

Alegerea Valchromatului pentru proiectarea panourilor decorative se datorează materialului care are 2 caracteristici foarte importante: varietatea și frumusețea culorilor oferite, combinate cu faptul că panourile sunt colorate pe toată grosimea, altfel aceasta acoperie tridimensionă a liniei este fi posibilă.

Skateboardul Bullock

Skateboardul Bullock este un proiect al designerului portughez Diogo Frias și împlinirea visului său de a crea un brand de skateboard.

Producția este aproape artizanală, din care o parte este realizată într-o fabrică de mobilă, iar cealaltă parte manual. Punțile de skate, în Valchromat, sunt tăiate de CNC și finisate manual pentru a garanta standarde de calitate ridicate, „de aici vine și numele Skateboard Tailors. Suntem aproape skateboarderi ”, spune Diogo Frias.

Potrivit designerului, „atenția la detalii este cea mai mare preocupare a noastră, fiecare skate este unic și fiecare are propriul număr de serie”.

Motivul principal pentru alegerea Valchromatului pentru acest proiect a fost „capacitatea produsului de a combina caracteristicile lemnului cu strălucirea culorilor”, pe lângă faptul că este un produs și o marcă „100% portugheză”.

Primul model al desigului de skateboard, „Bullock”, numit după actrița Sandra Bullock, există în seria „Chocolate”, creat din panourile Valchroma de culoare ciocolată.

Restaurant​ Tawla

Interiorul restaurantului de 2.400 de metri pătrați este decorat cu modele Valchromat de inspirație mediteraneană, inclusiv influențe spaniole și arabe, și plăci turcoaz.

Stand Euroshop

În această versiune a fost adăugat un modul realizat din diferitele culori ale gamei Valchromat, care expune diverse tehnici care pot fi aplicate acestui material unic, precum imprimarea digitală și aplicarea diferitelor finisaje. Rezultatul a fost un modul colorat, cu texturi și modele atractive care au stârnit curiozitatea vizitatorilor.

Muzeul de etnografie

Aspectul expoziției, a fost proiectat în  Valchromat de culoare ciocolată de 12 mm. Au împărțit spațiul în zone separate: coridorul care evocă un afluent al Amazonului; un baldachin înalt perforat de razele soarelui care marchează schimbarea de la oră la oră; o zonă dens împădurită, textile prelucrate care te teleportează în inima pădurii tropicale amazoniene.

Birou WeWork

În acest proiect, panourile Valchromat au fost aplicate ca o acoperire de perete în zona de recepție și lounge. Conceptul acestui birou este de a crea senzația de a fi în afară , dar menținând confortul și căldura interiorului ”.

Expoziția Itinerante

Module expoziționale demontabile și transportabile compuse din plăci din fibră de lemn – Valchromat verde se potrivesc fără a utiliza strângerea mecanică, creând structura de bază a expoziției. Pentru o mai bună adaptare la diferitele spații, modulele pot fi organizate în grupuri sau separat.

Școala gimnazială

Valchromatul a fost aplicat ca panou acustic în negru și verde într-una din sălile de sport și în unele săli de clasă, iar în gri în sala polivalentă. Panoul de valchromat galben a fost folosit ca acoperire de perete în coridoare și săli de clasă, în timp ce panoul de valchromat roșu a fost aplicat  pe perete într-unul dintre coridoare.

Intervenția în această clădire a avut o îmbunătățire vizibilă a condițiilor de viață ale personalului școlii, precum și prin estetica reînnoită.

Mobilă

Această colecție, formată din măsuțe de cafea și bănci, a fost fabricată cu ajutorul panourilor de Valchromat, combinând forța de muncă artizanală cu utilizarea proceselor automate, cum ar fi CNC.

Mediamadera, se concentrează pe utilizarea lemnului din păduri durabile, precum și pe utilizarea panourilor pe bază de lemn cu procese de fabricație durabile din punct de vedere ecologic, cum ar fi  panourile de valchromat, și, de asemenea, pe utilizarea finisajelor sigure atât pentru cine lucrează, cât și pentru consumatorul final.

Bucătărie

Clientul a dorit să încorporeze materiale actuale și futuriste, arhitecții au optat pentru un amestec de stiluri și texturi pentru a crea un spațiu extrem de funcțional. Au introdus Valchromatul portocaliu în design – adăugându-l pe pereții din spate și, de asemenea, de-a lungul insulei de bucătărie. Valchromatul nu este doar extrem de durabil și hidrofug, făcându-l ideal pentru bucătărie, dar textura și estetica sa unică creează un aspect îndrăzneț și distractiv.

Acest material a fost combinat cu oțel inoxidabil, care s-a remarcat puternic pe tot parcursul proiectării. A fost folosit pentru a forma banca industrială de clasă și, de asemenea, a fost încorporat în alegerea aparatelor (congelator, cuptor și ustensile de bucătărie).

Casă cu terasă

În această casă cu terasă, arhitecții au profitat de culoare pentru a face spațiul mai distractiv și mai luminos. 

 Galbenul strălucitor și vesel care punctează acest proiect luminează spațiul care ar putea fi doar sobru și întunecat cu griul mai rece.

Bucătăria, un element cheie al spațiului, este într-un Valchromat gri, cu o linie galbenă, care ne duce să privim în exterior, într-o fuziune de medii.

Cladire de birouri

În această clăride de birouri prezența Valchromatului sunt în diferite culori, deoarece este un material care permite sobrietate și irevenție, rezolvând probleme acustice. O dată cu demontarea unor părți întregi ale clădirii și extinderea campusului cu o suprafață de aproximativ 6.000 m2, s-a format un peisaj și un semn al modului de lucru în viitorul: deschis, conectat în rețea și orientat spre viitor. Valchromatul a fost alegerea perfectă într-un spațiu curat, care oferă plăcere să lucrezi.

Casă renovată

Utilizarea panourilor de Valchromat a ajutat arhitecții să redefinească un spațiu vechi într-un spațiu contemporan. Unul dintre principalele motive pentru alegerea panourilor de Valchromat, potrivit arhitecților este faptul că este „un material care se combină bine cu alte tipuri de materiale, cum ar fi piatra sau metalul”. Aspectul său unic, „moale și plăcut”, a fost un alt motiv care i-a determinat pe cei responsabili de proiect să aleagă Valchromat.

Universitate

Jucării personalizate

Jucăriile au fost fabricate din Valchromat pe un router CNC. Anticiparea unei utilizări atât de intense a acestor jucării, nevoia unui material durabil este esențială”.

Panourile de valchromat a fost prima alegere pentru acest proiect din 3 motive principale: pentru densitatea panourilor de valchromat, deoarece „permite un finisaj mai bun pe piesele cu reliefuri”; datorită culorii plăcii în toată grosimea acesteia, „deoarece crește durabilitatea estetică și reduce nevoia de întreținere”. O utilizare atât de mare a jucăriilor de către copii, loviturile și zgârieturile sunt inevitabile.

Apartament ecologic

O retragere ecologică din viața urbană este aceast apartament. El este realizat doar din materiale ecologice. Ideea este să trăiești și să apreciezi frumusețea naturală cu un minim de dăunare ecologică.

Viroc apare ca principalul material pentru fațadele exterioare care combină cel mai bine flexibilitatea lemnului și rezistența cimentului; nu este toxic, este hidrofug, și izolează termic și acustic, Valchromatul este folosit ca o placare.

Această soluție de construcție ieftină promite o conexiune neinvazivă cu natura, unde se reunesc armonios un mediu natural și un lux accesibil.

Apartamentul Sofia Passarinho

Cu doar 65 de metri pătrați,  acest apartament este ceea ce se poate numi o casă gândită la detalii.

Interiorul a fost proiectat și proiectat în totalitate de arhitectul portughez Sofia Passarinho. Arhitectul și-a proiectat apartamentul pentru a-și echilibra viața profesională și cea personală. Mobilierul proiectat de Sofia Passarinho are utilizări diferite în funcție de ceea ce se dorește din casă.

Mobilierul este fabricat din Valchromat negru pentru „a avea o durabilitate mai mare și o întreținere mai simplă” decât majoritatea produselor, potrivit Sofia Passarinho.

Cafeneaua Choupana

Cafeneaua Choupana este o unitate, situată în Lisabona, Portugalia, cu 5 concepte distincte combinate într-un singur spațiu: magazin alimentar, cafenea, produse de patiserie, panificație și iaurt.

Designerul portughez, Rui Tomás, a fost responsabil pentru proiectarea întregului spațiu, proiectat cu forme și volume geometrice simple și folosind metode de construcție moderne și materiale cu aspect natural.

Panoul din valchromat gri a fost folosit ca blat și panou de perete în cafenea și ca element de conectare în afișajul de panificație cu gravarea motivelor tipografice printr-un proces de frezare CNC care oferă un detaliu, un ritm și o textură tridimensională.

Potrivit lui Rui Tomás, „alegerea Valchromatului s-a datorat în principal versatilității sale: este hidrofugă, ușor de mecanizat folosind echipamente CNC, își păstrează textura și culoarea naturală pe toată grosimea, ceea ce vă permite să vă bucurați de caracteristicile naturale ale materialului fără a fi nevoie să se folosescă un finisaj de vopsea. ”

Mobilier Muzzle

Muzzle este o linie de mobilier pentru copii, proiectată și dezvoltată de Paratelier.

Monica Ravazzolo și Leonardo Paiella au găsit nevoia de a crea un nou concept pentru mobilierul pentru copii care să depășească conceptul canonic, caracteristic mobilierului pentru copii, precum și să combine designul, calitatea și sustenabilitatea.

Conceptul inovator constă în asamblarea pieselor, care are loc doar prin montare simplă, permițând o experiență distractivă între copii și părinți, la fel ca un puzzle.

În acest proiect s-a  folosit valchromat roșu, verde, portocaliu, albastru și violet.

OODA Studio

Studioul de arhitectură al OODA Studio, realizat de arhitecții Diogo Brito, Rodrigo Villas-Boas și Francisco Lencastre, a renovat o clădire din secolul al XIX-lea în centrul orașului Porto, în Portugalia.

Clădirea Loios conține 16 apartamente studio, distribuite pe 5 etaje deasupra parterului, pentru zona comercială.

Fiecare apartament are o structură modulară inovatoare, creată de OODA pentru a maximiza optimizarea spațiului, care include toate echipamentele necesare pentru buna funcționare a unei case, precum bucătărie, dormitor, baie, birou și cămară.

Modulele sunt realizate dintr-o structură ușoară din oțel pentru schelet, panouri din fibră de sticlă și panouri din ciment-lemn Viroc în interior și acoperite complet cu panouri de Valchromat negru.

Diogo Brito spune că, datorită utilizării Valchromat, a fost posibilă aplicarea cu ușurință a tehnicii de găurire „care permite imprimarea imaginilor pe panouri, dar, de asemenea, să ofere o transparență a modulelor, făcându-le să lucreze ca candelabre mari noaptea în restul apartamentului “.

Renovare apartament

Expoziția 'La Décennie'

Formula care a dat naștere panoului de Valchromat verde a fost special creată pentru acest proiect, unde a fost aplicat pe podea. În plus față de noua culoare, panourile de valchromat negru și albastru au fost folosite și pentru pardoseli. Panourile din valchromat violet a fost folosit pentru acoperirea pereților și podelelor, valchromatul gri deschis pentru acoperirea pereților și mobilierului și valchromatul ciocolată pentru panourile acustice.

Auditoriul Bondy

Acest auditoriu este un nou simbol arhitectural al zonei suburbane Bondy, la periferia Parisului. Este un proiect creat de studioul parizian PARC Architects.

 Arhitectura clădirii se joacă cu estetica hangarului: un plan pătrat foarte simplu și o placare din metal ondulat. Spre deosebire de un hangar tradițional, acesta se deschide spre exterior printr-o serie de arcade, care permite intrarea luminii. În interior, fiecare spațiu are o acustică specifică funcției sale și mediului său.

Potrivit celor responsabili pentru proiect, Valchromatul „funcționează la fel ca lemnul, deoarece are calități de reverberație acustică. L-am folosit pentru a crea sala de auditoriu. Este ușor de lucrat și de implementat în ceea ce privește tâmplăria la locul de muncă. Valchromatul este colorat în toată grosimea sa, ceea ce oferă durabilitate în ceea ce privește materialul în sine și culoarea în timp. ”

Cooking and Nature Emotional Hotel

În acest proiect, Valchromatul a fost utilizat în sufragerie și sufragerie și, potrivit proprietarului hotelului, Rui Anastácio. Potrivit lui „Valchromatul a fost pentru noi sinonim cu calitatea, versatilitatea și îmbunătățirea opțiunilor de arhitectură interioară”.

Hotelul Cooking and Nature Emotional Hotel a fost recent considerat de portalul Condé Nast Traveler drept unul dintre cele mai bune hoteluri din lume, fiind distins și cu premiul „Expresso Boa Cama, Boa Mesa”.

Cabinet bibliotecă

Într-o casă veche de lângă Saintes, acest proiect a fost personalizat dintr-un dulap mare TV.

Raftul este din stejar crud uns, iar ușile și fațadele sertarelor bibliotecii sunt în Valchromat negru cu finisaj uleiat, creând o piesă de mobilier în două culori foarte elegante. Aici se diferențiază Valchromatul prin durabilitate, aspect curat și capacitatea de a se combina cu stilul clasic.

Shelf life

Shelf life este o linie de mobilier creată de tânăra designer portughez Rosa Couto.

Rosa Couto a proiectat o linie de mobilier practic și funcțional, oferind utilizatorului șansa de a reinventa tot spațiul și mobilierul din casa sau locul de muncă”.

„Prin piese modulare, putem compune și reconstrui mobilierul dorit din nou și din nou, ca un lego, reușind astfel să răspundem la mai multe nevoi identificate, în special în spații mici”, spune Rosa Couto.

În prima producție a acestei linii de mobilier, s-au folosit Valchromat roșu, gri deschis și negru. Potrivit designerului Rosa Couto, Valchromatul s-a dovedit a fi un produs „rezistent și mult mai ușor” decât alte tipuri de produse.

Hexapod

Suite

Sub tema „Un aspect schimbă totul”, arhitectul Aclaene de Mello a creat un spațiu inspirat de femei moderne, muncitoare și de succes, dedicând un mediu care face apel la odihnă, deconectare și interiorizare.

Acest spațiu cu un caracter minimalist, dar elegant, luxos și ireverențial. Este compus din diverse materiale combinate între mobilier, șemineu și cadă, însă acoperirile Valchromat sunt cele care ies în evidență și provoacă aspectul cu efecte de umbră, mișcare și forme schimbătoare. .

Potrivit Aclaene de Mello „în zilele noastre nu mai vorbim despre pereți, ci despre designul suprafețelor”, acoperirile de pereți, pardoseli și suprafețe sunt orientări din ce în ce mai importante în orice proiect de arhitectură interioară, care „pe lângă personalizarea mediilor cu farmec, unicitate și eleganță, adaptați-vă la toate stilurile ”.

Centrul de arte „LA SPIRALE"

Clinica de implaturi BRIGHTON

Studioul de arhitectură portughez, Pedra Silva Arquitectos, a dezvoltat proiectul pentru clinica medicală dentară.

Spațiul a fost dezvoltat ținând cont de filosofia stomatologiei moderne. 

În acest proiect, panoul valchromat a fost aplicat în cele mai diverse forme, cum ar fi acoperiri de perete, pardoseli, tavane și dulapuri.

Panoul Valchromat, în acest proiect, contrastează cu albul clinic al birourilor, creând un mediu mai primitor și, în același timp, sofisticat. În zonele de acces, Valchromat este combinat cu pereții originali ai clădirii cu cărămidă.

Acest proiect a primit premiul „Best New Dental Practice in the UK”, premiu pentru cea mai bună clinică dentară din Regatul Unit.

Mutt