Livrare gratuită la comenzi de peste 2999 lei
Casă minimalistă
O retragere ecologică în viața urbană. Numită și clădirea anului 2020 de Archdaily.
Această casă este un sistem de locuințe prefabricate care reprezintă o alternativă de lux pentru a minimiza impactul asupra mediului al clădirilor noi. Gata în 99 de zile și realizată cu materiale ecologice, interferează cât mai puțin posibil în peisajul urban.
Viroc apare ca principalul material pentru fațadele exterioare care combină cel mai bun din lemn datorită flexibilității și rezistenței cimentului, este netoxic, rezistent la apă, ignifug și izolație termică și acustică, printre numeroasele sale beneficii, în plus, pentru frumusețea sa naturală accentuează caracterul modern al casei așa cum doriți. Valchromat este folosit ca o placare, nuanța de clasă necesară într-o casă de lux. Un material hidrofug în mod implicit, ignifug, natural, cu o paletă plină de culori.
Această soluție de construcție promite o conexiune neinvazivă cu natura, unde un mediu natural și un lux accesibil se reunesc armonios. Panourile Viroc și Valchromat a fost alegerea cea mai bună pentru acest proiect.
- Viroc
Casa Popup
- Viroc
Perete tropical
- Viroc
Centru de performanță Peniche
Peniche High Performance Center este un proiect al care are ca principii, utilizarea soluțiilor de construcție ecologice și durabile.
„Acest nou proiect a fost conceput, luând în considerare peisajul și caracteristicile zonei în care este inserat, așa că am optat pentru o structură înaltă bazată pe mize și o structură din lemn, cu utilizarea unei acoperiri unice din panou de ciment. Și lemn, conceput pentru a crea o protecție eficientă pentru clădire și o imagine estetică asociată cu ideea de mare și un solz de pește ”, spune Municipalitatea Peniche.
Centrul de Surf de înaltă performanță din Peniche este dedicat pregătirii și îmbunătățirii tehnice a echipelor de elită, sportivilor și sportivilor de competiție de surf. Poate găzdui aproximativ 30 de persoane simultan, inclusiv antrenori și sportivi, pe lângă faptul că are mai multe birouri tehnice și administrative, un spațiu de cafenea și cafenea, un spațiu comercial, un sediu social pentru o asociație locală de surf și un spațiu de interpretare.
- Viroc
Expoziția Quac
- Viroc
Casa Popup Spania
- Viroc
Clădirea de pe strada Jordan, UK
Această clădire situată la 12 Jordan Street din orașul Liverpool, în Regatul Unit, este una dintre puținele clădiri victoriene din cărămidă rămase în acest cartier.
După ce a suferit un incendiu grav, clădirea a fost reabilitată de Pearson Architects, păstrând designul original, pentru a fi folosit ca birouri. Cheia reabilitării a fost flexibilitatea. Crearea unui spațiu deschis doar împărțit de un coridor central, eliberează spațiile laterale de lângă pereții exteriori, care păstrează vizibile cărămizile tipice ale clădirilor victoriene și care pot fi astfel modificate și adaptate de utilizatori.
Viroc a fost ales pentru acest proiect, în principal pentru estetica sa industrială, durabilitatea și rezistența la foc. Potrivit arhitectului responsabil pentru proiect, Miles Pearson, „aplicația Viroc a fost rapidă, fără a fi nevoie de plinte sau finisaje suplimentare. Viroc s-a dovedit a fi o alternativă excelentă la gips-carton sau pereți vopsiți care pot fi văzuți în majoritatea clădirilor. ”
- Viroc
Casă modulară
Construită în trei luni și asamblată în trei zile, această casă de vacanță situată lângă orașul gallez Cedeira este un bun exemplu al numeroaselor posibilități oferite de construcția modulară, asociată până acum cu casele de catalog.
Casa este situată pe o pantă înclinată, într-o locație îndepărtată din colțul de nord-vest al Peninsulei Iberice.
Acoperișurile și fațadele laterale au fost acoperite cu Viroc datorită „marii sale eficiențe structurale, deși sunt ușoare și, prin urmare, ușor de întreținut și de deplasat”. Viroc a fost ales și datorită aspectului său de ciment și „caracterului său natural, deoarece este fabricat din lemn și nu din plastic”.
Cele două fațade principale au fost acoperite cu foi perforate de oțel corten conform imaginii stilizate a siluetei unei păduri, recreând imaginea vegetației din jur.
Rezultatul final este un produs de înaltă calitate, proiectat cu standarde ridicate de eficiență energetică și durabilitate.
- Viroc
Muzeul din Barcelona
Calea Sepulcrală Romană a Barcelonei a fost găsită întâmplător în timpul lucrărilor din anii 50 ai secolului XX într-o zonă distrusă de bombardamentele războiului civil spaniol. Această descoperire arheologică cuprinde necropola și o schiță a vechiului traseu sepulcral din secolele I și III care dădea acces la Barcino, denumirea dată Barcelona.
Alături de zona arheologică se află Centrul de Interpretare care adăpostește obiectele descoperite în săpături și unde se explică organizarea teritoriului Barcino și sunt documentate ritualurile funerare romane.
În interiorul Centrului de interpretare din Via Sepulcral Romana de Barcelona, proiectat de arhitecții Sergi Ventosa și Adelina Casanova, de la studioul de arhitectură Udeu, secvența panourilor brute Viroc negru dispuse în triunghiuri conferă dinamism spațiului, evocând în același timp ideea de Tăierile într-un sit de săpături arheologice. Estetica industrială a Viroc, unde conținutul informațional a fost tipărit digital, aduce austeritate spațiului.
- Viroc
Grădina populară a copilăriei
Clădirea este construită din beton alb expus. Partea sa de sud este acoperită cu panouri Viroc cu volume proiectate care permit controlul solar și oferă un spațiu aparte pentru activitățile școlare.
Interiorul acestei structuri este acoperit, aproape ca o a doua piele, cu izolație termică. O a treia piele de cărămidă și ipsos protejează izolația, asigură inerția termică în grădiniță. Încălzirea se bazează pe un sistem mixt de panouri solare și un cazan pe gaz, care furnizează apă caldă pentru utilizare normală și pentru încălzirea prin pardoseală. Aerisirea clădirii se face prin diferența de presiune a extracției forțate a aerului, în volumele instalațiilor sanitare, intrând în clădire printr-un sistem de rețea prezent în cadrele termice din aluminiu.
Pentru Nadir Bonnacorso, „materia asamblată construiește spațiu. Îmi place să folosesc materiale care să-i demonstreze natura, iar panoul Viroc are această caracteristică. Este un material care este integrat în construcția mea de spațiu. ”
Această clădire bioclimatică este astăzi o referință internațională, după ce a primit o mențiune specială în Premiul Internațional pentru Arhitectură Durabilă.
- Viroc
Restaurantul Petisqueira Matateu
Petisqueira Matateu, un restaurant tipic portughez cu gustări, este deținut de un cunoscut prezentator de televiziune portughez, João Manzarra, și de asociații săi.
Petisqueira Matateu este situat în miticul Estádio do Restelo, casa unuia dintre cele mai mari și mai tradiționale cluburi de fotbal portugheze, Clubul de Fotbal „Os Belenenses”. Numele restaurantului – Matateu – onorează o legendă a fotbalului portughez și jucător belenez în anii ’50 și ’60.
Locul este privilegiat pentru vederea sa magnifică asupra râului Tajo. În interior, poți respira emoția fotbalului, prin aluzii la Matateu. Mediul devine confortabil și sofisticat prin combinarea diferitelor materiale utilizate, cu accent pe peretele de intrare acoperit cu Viroc Red. Designul interior al Petisqueira Matateu este realizat de studioul de la Lisabona, Alm & Rich.
- Viroc
Cladirea Odebrecht
Luxos, liniștit, elegant. Acesta este spațiul semnat de arhitectul brazilian Márcio Corrêa, al Arhitecturii Duble Strategice.
Acesta este un stand de vânzări creat pentru lansarea unui proiect în Brasilia, Brisas do Lago, de către Odebrecht Realizações Imobiliárias în parteneriat cu Antares Engenharia.
Pentru acest spațiu, cu o suprafață totală de 500 m2, Márcio Corrêa a ales Viroc alb pentru fațada principală, pentru tavanul, pereții și podeaua holului de la intrare și pentru pereții despărțitori ai sălii mediatorilor.
Potrivit arhitectului, „Viroc a fost ales deoarece este un produs diferențiat care poate fi utilizat atât în interior, cât și în exterior. Am ales să-l lăsăm natural, cu numai rășină pe el ”.
- Viroc
Restaurantul Bloomberg
Transformarea acestei bucătării din anii 50 este responsabilitatea arhitectului american Janet Bloomberg, a studioului Kube Architecture.
Pentru Janet Bloomberg, „important este culorile și materialele utilizate”. Arhitectul a conceput astfel o bucătărie care combină dulapurile colorate cu pereții acoperiți cu Viroc Negru și Gri, conferindu-i astfel un aspect contemporan și sofisticat.
Această bucătărie a fost distinsă cu „Remodeling Design Awards” în categoria „Remodelare bucătărie sub 50.000 USD”, în 2014.
- Viroc
Clubul moto Faro
Noul sediu al Clubului moto Faro, situat pe una dintre principalele căi ale orașului Faro, în Portugalia, a fost inaugurat în anul în care clubul a sărbătorit 30 de ani de viață, stabilindu-se ca unul dintre cele mai importante cluburi de motociclete. în lume națională și internațională.
Ansamblul construit poate fi citit în două volume, unul „în esență alb, evocând tradiția arhitecturii Algarve, cu forme cubice, ușor de citit și dezbrăcat de elemente decorative”, cuprinzând, mai presus de toate, spații dedicate funcționării interioare a clubului . Iar celălalt volum acoperit cu panouri Viroc gri, care îi conferă un „aspect avangardist și contemporan care găzduiește holul de la intrare și camera principală”, mai potrivit pentru activitățile sociale ale membrilor clubului.
Această clădire are, în plus față de birouri, bar, bucătărie și toalete, zone precum o cameră dublă și cămine cu capacitatea de a găzdui 12 persoane, bucătărie privată, dușuri, bibliotecă și un mezanin mare deasupra barului.
- Viroc
Apartament stil Loft
Restructurarea acestui spațiu s-a axat pe utilizarea maximă a spațiului și a luminii naturale. Bucătăria a fost creată în jurul unui blat mare Viroc care conține spațiu pentru aparatele principale, lavoar și depozitare.
Pentru a îmbunătăți utilizarea spațiilor, arhitectul a creat un sistem de rafturi pe pereți, realizat din Viroc, pentru a sprijini televizorul, cărțile și alte spații de depozitare. La fel ca rafturile, a fost creat și un scaun de bancă Viroc. Viroc Grey a fost folosit și în baie ca acoperire de perete.
Potrivit arhitectului Andrea Zanero, „Viroc este un material excelent pentru acest tip de scop (module de bucătărie, mobilier, sisteme de depozitare și acoperire de perete) și un mod excelent de a-i conferi un aspect concret”.
- Viroc
Apartamentul Vigo
Obiectivul acestui proiect a fost reabilitarea interiorului unui apartament din anii ’60, în orașul Vigo, în Spania.
Acest apartament compus inițial din multe camere, tipice clădirilor anilor ’60, a fost transformat și din toate aceste camere mici a fost generat un spațiu interior mare, doar împărțit de mobilier, unde trec toate evenimentele zilnice. la această cameră comună mare, cu accent pe camera copiilor, care se integrează, în timpul zilei, în această zonă prin deschiderea unei uși glisante mari.
Potrivit celor responsabili pentru proiect, „pentru a sublinia spațiul central mare ca axă a noii case, pe lângă suprafața sa, am căutat să îi oferim o textură mai mare folosind Viroc gri pentru crearea întregii game de depozitare și partiții din apartament. Viroc este un material în care fiecare panou oferă texturi subtil diferite și ne ajută să citim spațiul central al apartamentului. ”.
- Viroc
Casa Vivood
Obiectivul Vivood este de a utiliza arhitectura modulară pentru a crea o rețea de stațiuni durabile care se amestecă în mediul rural. Acesta este un loc în care călătorii care caută noi senzații vor găsi liniște și liniște într-un mediu exclusivist, împreună cu conștientizarea ecologică.
Clădirile sunt îmbrăcate în exterior cu Viroc negru prin utilizarea sistemelor de construcție durabile și integrate cu succes în mediu, cu accent pe utilizarea și combinația de lemn și Viroc. Tonurile de pământ, din materialele robuste și durabile, contribuie la amestecul cu peisajul natural.
Rezultatul este de 25 de apartamente independente, un restaurant și un lounge bar, o piscină panoramică și mai multe terase private în aer liber și căzi cu hidromasaj, toate situate în inima naturii.
Un mediu pur de liniște și liniște, unde puteți scăpa de toate: o valoare diferențială reală.
- Viroc
Teatrul Elma
Cine Elma (1950) este una dintre cele mai emblematice clădiri din municipiu. Utilizarea sa ca sală de cinema a dispărut, fiind înlocuită de activitatea teatrală emergentă.
Obiectivul principal al acestui proiect de reabilitare a fost adaptarea clădirii existente la nevoile teatrului. Un acoperiș nou se alătură întregului teatru la o înălțime, permițând încorporarea unei ferestre panoramice mari care delimitează o mare parte a clădirii.
În exterior, caracteristicile clădirii au fost menținute la maximum, recuperând deschiderile din fațadă care au fost acoperite de-a lungul anilor. Acest lucru a făcut posibilă recuperarea vizibilității din spațiile publice, creșterea luminozității și încurajarea relației vizuale dintre exterior și activitatea internă a teatrului.
Fațadele au fost vopsite într-o nuanță deschisă, permițând evidențierea cadrelor, structurilor și picturilor existente. Noile intervenții (băi, auditorium și săli tehnice) sunt percepute ca structuri independente, salvând astfel noua în raport cu cea preexistentă.
Scaunele sunt concentrate în punctele cu cea mai mare vizibilitate, iar circulațiile sunt efectuate din lateral. Atingerea finală a auditoriului în tonuri mai întunecate recreează un spațiu intim și colectat în care elementele tactile (scaune, perdele, printre altele).
Pentru această reabilitare au fost utilizate mai multe produse.
- Viroc
Ecotoalet
Aceste toalete portabile, numite ecotoalete, au fost dezvoltate și proiectate din containere navale bazate pe arhitectură durabilă, utilizând materialele maxime și tehnicile de construcție ecologice.
Aceste containere au fost modificate pentru a maximiza utilizarea luminii naturale. Deoarece este o structură mobilă, căptușeala interioară a fost realizată din materiale flexibile și rezistentă la mișcări mici.
Potrivit arhitecților responsabili pentru proiect, „combinația dintre rezistența și flexibilitatea lemnului cu durabilitatea și rigiditatea cimentului fac ca panourile Viroc să fie ideale pentru acest tip de aplicație. Instalația a permis trecerea tuturor conductelor hidraulice și electrice necesare funcționării echipamentului. ”
- Viroc
Casa consolă
Casa consolă este un proiect de locuințe individuale și ecologice realizat de arhitectul francez James Bansac.
Această casă este construită dintr-o structură din lemn, formată din două blocuri, una din beton și cealaltă din lemn, stivuite și eșalonate sfidând legea gravitației și rezistența materialelor.
În acest proiect, Viroc gri a fost aplicat fațadelor și placărilor de pereți interiori, potrivit arhitectului responsabil, James Bansac, „alegerea Viroc pentru această lucrare a căzut în principal datorită aspectului său natural care îi conferă un aspect concret foarte interesant, dar și datorită raportului său calitate / preț.
- Viroc
Apartament lego
Acest apartament unic din centrul Barcelonei a fost odată locația rezervoarelor de apă din clădirea alăturată.
Inspirați de funcționalitatea extremă a bărcilor și de minimalismul interioarelor japoneze, aceste 22 m2 au toate facilitățile unei suite de hotel într-un mediu compact, cu un design simplu bazat pe două materiale: lemn și gri Viroc.
Viroc ca material impermeabil, de mare valoare estetică și ușor de lucrat, a fost aplicat, cu lemn, la toate acoperirile, atât orizontale, cât și verticale.
În acest fel pereții ascund toate mobilierele necesare unui sistem meticulos de piese caracterizat prin diferite mecanisme de deschidere, care, concepute astfel încât să conțină toate funcționalitățile specifice unei case, creează un univers în schimbare în funcție de orele zi.
O scară exterioară conectează etajul inferior la terasă, care, cu priveliștile sale magnifice asupra orașului, completează confortul acestui apartament.
- Viroc
Apartament Pamplona
Acest proiect al arhitectului spaniol Raul Montero Martinez a avut ca obiectiv principal reconstrucția unui mic apartament în centrul istoric al orașului spaniol Pamplona.
Strategia de intervenție în acest apartament a vizat eliberarea cât mai mult spațiu posibil, utilizând mai bine iluminatul natural, făcând spațiul mai funcțional și dinamic prin mobilier care se schimbă odată cu activitatea intenționată, cum ar fi munca sau dormitul.
Pentru execuția acestui apartament, a fost utilizată o paletă redusă de materiale. Panourile Viroc gri au fost așezate vertical pentru a forma un mobilierul dinamic, lemnul predomină pe podea și tavan, unde au fost recuperate câteva grinzi originale, iar peretele original din cărămidă a fost lăsat la vedere pentru a sublinia elementele caracteristice construcției originale.
Potrivit arhitectului responsabil, Raul Montero Martínez „rezultatul este spectaculos. Proprietarul a fost foarte mulțumit și îi place foarte mult aplicarea Virocului în apartamentul său ”.
Acest mic apartament a devenit un spațiu unic și funcțional care se poate schimba în funcție de nevoi, activități de dezvoltat și stări de spirit
- Viroc
Apartamentul Warborn
Acest proiect, este concentrat pe remodelarea unui apartament duplex pe vârful unei clădiri de lângă mare. Acest proiect de remodelare a avut două obiective principale, de a spori funcționalitatea spațiului și de a spori relația cu peisajul înconjurător.
Potrivit celor responsabili pentru proiectul „Apartamentul Warborn”, strategia stabilită pentru dezvoltarea proiectului „s-a bazat pe un principiu de personalizare totală, explorând funcționalitatea inerentă fiecărui spațiu.
Intinderile și verandele sunt redefinite pentru a se concentra asupra efectului scenic al peisajului și a sublinia tranziția / conexiunea dintre interior și exterior.
Lemnul și panourile Viroc definesc diferitele zone ale casei. Sticla neagră delimitează momentele și oferă, în reflexiile pe care le generează, peisajul reinterpretat. ”
Marea și orizontul devin omniprezente în toată casa, indiferent dacă este încadrată de o fereastră sau capturată pe scurt într-o reflecție.
În acest proiect, Viroc gri și negru au fost aplicate ca acoperire pentru pereți și tavan.
- Viroc
Casa 145 m²
- Viroc
Fabrica de creativitate
- Viroc
Depozit comercial
Conceptul acestui proiect s-a bazat pe asumarea unui spațiu care ar trebui să permită mai multe utilizări și utilizatori. Un spațiu comercial care ar putea fi ușor adaptat oricărei ocupații.
Potrivit arhitecților acest proiect își propunea să „scape de ideea tradițională a unui depozit comercial, fără a pierde din vedere principalele obiective de flexibilitate / adaptabilitate, costul construcției și valoarea arhitecturală”.
„Am creat astfel o imagine izbitoare în ansamblul construit, folosind un joc formal echilibrat pentru a crea un anumit impact asupra observatorului și acordând un accent deosebit texturilor materialelor de căptușire a fațadei, în special în ceea ce privește utilizarea – din beton și panouri de aglomerat din lemn-ciment – Viroc ”, au spus arhitecții responsabili pentru proiect.
Alegerea Virocului gri pentru aplicarea pe fațada acestei clădiri „s-a datorat în principal similarității sale cu panourile prefabricate din beton, oferind continuitate materialelor existente, formând un singur obiect și, de asemenea, datorită caracteristicilor sale intrinseci care îi permit flexibilitatea de aplicare , interior și exterior, permițând unghiuri specifice ”.
- Viroc
Cafeneaua Caramelle
- Viroc
Sucuraria Puurheid
- Viroc
Casa cititorului
Ensamble Studio, a avut misiunea de a transforma fostul Matador din Madrid într-un centru cultural de creație contemporană de referință în orașul Madrid.
Proiectul, menține și îmbunătățește caracterul original al complexului fabricii, combinând structurile metalice interioare și pereții exteriori ai zidăriei exterioare cu prefabricate și beton Viroc adăugat ulterior clădirii, marcând astfel o diferență clară față de clădirea originală, dar păstrând totuși memoria locului și începând o nouă istorie.
Casa del Lector devine astfel o asociere simbiotică între universul cărților și arhitectură unde arta cuvântului pare să curgă prin volumele sale și materialele contemporane.
Viroc a fost materialul ales pentru a fi aplicat pe întreaga podea, pe unii pereți și tavane.
- Viroc
Terasa Lisboa
Ana Guerra este arhitectul responsabil pentru remodelarea unei terase adiacente unui apartament modern într-un condominiu datat, născut în Lisabona, Portugalia.
„Ne propunem să creăm un mediu propice petrecerilor, refeições e ao, sau să ne bucurăm de după-amiezile și nopțile din Verão. Apropo, avem o zonă pentru practicarea Yoga, o masă pentru șase persoane, un bar și canapele. Sau „bufet” în Viroc inclus sau bar, ascunde masa și oferă spațiu pentru depozitarea a două canapele ”, explică arhitectul Ana Guerra.
Caracteristicile panourilor Viroc permit crearea tuturor formelor dorite (cum ar fi ușile, sertarele și masa), are o rezistență ridicată, Aspectul contemporan al materialului și naturalețea se ajustează la limbajul arhitectural al clădirii.
- Viroc
Scoala Julio
Aici s-a folosind panouri Viroc pe pereții interiori ai școlii, ca urmare a necesității de a crea un sistem de pereți despărțitori care să poată răspunde la patru întrebări tehnice:
Permiteți sau ușor traversarea dulapurilor și tubagenilor pentru a garanta instalarea lor ușoară și agilitatea conexiunilor lor ca program funcțional al fiecărui spațiu, creând condiții fizice pentru un cadru spațial și funcțional mai bun al acestor elemente.
Utilizarea unui material rezistent sau intensiv la care sunt supuse clădirile publice, în special infrastructurile școlare. O Viroc oferă durabilitatea și rezistența necesare în acest tip de proiect.
Capacitatea de izolare termică și acustică la care ar trebui să răspundă sistemul de perete. Considerăm că am efectuat mai multe studii, teste și teste ca suport tehnic de la Viroc, care ne vor permite să obținem o soluție eficientă la costuri economice.
În cele din urmă, este important să se garanteze flexibilitatea a două spații și eventualele modificări organice la care sunt supuse spațiile școlare, precum și mobilitatea ușoară a pereților din Viroc a permis să ofere răspunsuri cu o agilitate semnificativă și simplitate a resurselor.
Având în vedere provocările de construcție care sunt plasate în clădire, considerăm că Viroc constituie un material care conferă modernitate proiectului și arhitecturii secolului XXI. “
- Viroc